Terugblik: Week van de Opvoeding 2022

Gepubliceerd op: 13 oktober 2022

Van 3 oktober tot en met 7 oktober was de Week van de opvoeding. Hieronder vind je een samenvatting van hoe die week er bij het Kenniscentrum Kind en Scheiding uitzag.

Winacties

We hadden 2 mooie winacties!

De winnaars zijn:

- Droomdeurtjes @Berberr3 en @Cinvda

- Boek ScheidingsATLAS @Ginny Winkelman en @Neeltjeeej  

Nemen jullie contact met ons op via een dm, dan maken wij een afspraak om de prijs uit te reiken. 

Live Q&A

Op dinsdagavond was de live Q&A met een kinderpsycholoog en onze maatschappelijke deskundige Sascha. Ouders konden anoniem hun vragen stellen over opvoeden in een scheidingssituatie.

‘Mijn kind is drie, wij gaan scheiden, hoe ga ik dat vertellen?’

Kon je er niet bij zijn, maar wil je het wel graag terugkijken? Dat kan door te klikken op deze link. (Start vanaf minuut 4:19).

Reflectiewandeling

Voor ouders die de ScheidingsATLAS hebben gevolgd was er op woensdagochtend een reflectiewandeling bij de Dobbeplas in Nootdorp. Tijdens het wandelen en met een frisse wind in de rug hebben we met elkaar gesproken over de verschillende thema’s van de ScheidingsATLAS. Naast de eigen draagkracht als ouder, ging het ook over de verschillen in opvoedstijlen en welke ondersteuning kinderen nodig hebben van ouders. Een mooie ochtend! Heb jij ScheidingsATLAS gevolgd en wil jij bij de volgende wandeling aansluiten? Meld je aan voor 18 januari.  

Ook nog even dit:

Niets kan zo ingewikkeld lijken als de communicatie met je ex-partner en het eens worden met elkaar over de opvoeding. Mocht je hier meer informatie over willen of je vindt het fijn dat iemand met je meedenkt zonder oordeel, neem dan contact op met het Kenniscentrum Kind en Scheiding.

Advies van de jongeren van Villa Pinedo: 


Villa Pinedo organiseerde ook een webinar voor professionals in regio Haaglanden, dat kijk je hier terug.

Agenda

ScheidingsATLAS:

Dinsdag 1 november & 22 november, 19.00-22.00, Fleminglaan 12, Rijswijk

Maandag 21 november & 12 december, 09.30-12.30, Albertus de oudelaan 1, Voorburg

Informatie en aanmelden via deze link.

Kosteloos spreekuur: Elke werkdag in de regio Haaglanden. Informatie vind je hier.

Dutch
English

Onze hulp

Ambulante hulp in het gezin

Eerstelijns ondersteuning aan gezinnen door onze gezinscoaches. Ze bekijken samen met de jongeren en hun ouders welke problemen er spelen en wie hierbij kan helpen.

Ambulante spoedhulp

Als de veiligheid van een kind acuut in gevaar komt, dan de-escaleren en stabiliseren wij met ambulante spoedhulp de crisissituatie. Zodat de veiligheid van het kind weer gewaarborgd wordt.

Jongeren coaching

Ondersteuning en begeleiding voor jongeren bij de uitdagingen die zij dagelijks ondervinden. We versterken hun competenties en praktische vaardigheden die ze nodig hebben om op eigen benen te kunnen staan.

VUHP

Praktische en intensieve ondersteuning op maat om er voor te zorgen dat kinderen veilig thuis kunnen blijven wonen

Daghulp

Specialistische integrale behandelprogramma’s voor kinderen met complexere problematieken. Deze programma’s worden in overleg met ouders en school, kinderdagverblijf of sportclub afgestemd en op maat gemaakt voor het kind.

OJ

Voorkomt verder vastlopen in het onderwijs voor leerlingen ( 8 – 18 ) met gedragsproblemen, depressiviteit, angstklachten, eetproblemen, negatief zelfbeeld, agressie of lichamelijke klachten zonder medische oorzaak.

Ouderschap Blijft / Parallel Solo Ouderschap

Bij ontwikkelingsproblemen van kinderen die een scheiding hebben gemaakt. Wie bieden ondersteuning bij het oplossen van conflicten, het maken van goede afspraken en het verbeteren van de communicatie tussen de ouders.

Begeleide bezoeken

Wanneer een kind uit huis is geplaatst.

Pleegzorg

Pleegzorg betekent dat een kind tijdelijk in een ander gezin gaat wonen, bij pleegouders. Er zijn verschillende vormen voor diverse situaties afhankelijk van de behoefte van het kind.

Verblijf in een gezinshuis

Als gedragsproblemen bij een kind of jongere zo heftig zijn dat thuis en in een pleeggezin wonen niet meer kan. Bij deze opvang is er intensieve begeleiding van een professionele hulpverlener: de gezinshuisouder.

Verblijf in een residentiële voorziening

Hier krijgen kinderen en jongeren de kans om op een rustige en veilige plek te werken aan hun toekomst. Wij bieden verschillende vormen van opvang in een residentie afhankelijk van de behoefte.

HGD / Uitgebreide intake

Staat voor Handelingsgerichte Diagnostiek en is een uitgebreide intake.

Diagnostiek en behandeling

Wanneer jongeren van twaalf jaar en ouder extra structuur en begeleiding nodig hebben. Dit gebeurt i.s.m. GGZ en LVB-experts.