Inspiratiesessie | Het samengestelde gezin door de ogen van het kind

Doelgroep
professionals
Onderwerp
Scheiding
Soort training
Groep
Aantal deelnemers
12
Training op maat
Beschikbaar

INSPIRATIESESSIE VOOR PROFESSIONALS

Wil jij als professional leren hoe het is voor kinderen en jongeren om te leven in een samengesteld gezin na een scheiding van de ouders?

Kom dan naar de (live) inspiratiesessie van Villa Pinedo in samenwerking met het Kenniscentrum Kind en Scheiding. Twee jongeren van Villa Pinedo delen hun persoonlijke ervaringsverhaal met jou. Je krijgt vervolgens de ruimte om al je vragen en casussen aan de jongeren voor te leggen. Deze ervaringen worden onderbouwd met algemene ervaringskennis vanuit Villa Pinedo. 

Datum: 
8 oktober 

Tijd:
16.00-17.30u 

Locatie:
Jeugdformaat, fleminglaan 12 Rijswijk

Stichting Villa Pinedo is dé online plek voor kinderen en jongeren met gescheiden ouders. Zij kunnen bij ons laagdrempelig en kosteloos steun, tips en advies krijgen van vrijwilligers (18 tot 27 jaar) die zelf ook een scheiding hebben meegemaakt. Ervaringsdeskundigen, dus. 

Op Villapinedo.nl kunnen kinderen en jongeren zelf op zoek naar informatie. Ze kunnen ook vragen stellen aan andere kinderen en jongeren die hetzelfde meemaken. Er zijn verschillende downloadables. En ze kunnen zichzelf aanmelden voor een Buddy (vrijwilligers). Via onze Buddy App (zie App Store of Play Store) komen ze dan in contact met één van onze ervaringsdeskundige jongeren. Met zo’n Buddy praten ze dan samen over de scheiding en alles wat daarbij komt kijken.

Het is goed om te weten dat al onze Buddy’s zijn gescreend, getraind en in het bezit zijn van een VOG. Daarnaast worden zij continu begeleid door een team van pedagogen en psychologen. Zo creëren wij een veilige online plek voor alle kinderen en jongeren die steun en een luisterend oor zoeken.

Ook voor gescheiden ouders kan Villa Pinedo iets betekenen. Zo is er een online training voor ouders om te leren hoe zij hun kind(eren) zo goed mogelijk kunnen begeleiden bij de scheiding. We hebben een boek ‘Aan alle gescheiden ouders’ vol met verhalen en tips van kinderen van onze oprichtster Marsha Pinedo. En de Vraag Maar! gesprekskaarten om thuis op een speelse, luchtige manier het gesprek te voeren over de scheiding. Nieuwsgierig geworden? Klik hier

Aanmelden voor de inspiratiesessie
Dutch
English

Onze hulp

Ambulante hulp in het gezin

Eerstelijns ondersteuning aan gezinnen door onze gezinscoaches. Ze bekijken samen met de jongeren en hun ouders welke problemen er spelen en wie hierbij kan helpen.

Ambulante spoedhulp

Als de veiligheid van een kind acuut in gevaar komt, dan de-escaleren en stabiliseren wij met ambulante spoedhulp de crisissituatie. Zodat de veiligheid van het kind weer gewaarborgd wordt.

Jongeren coaching

Ondersteuning en begeleiding voor jongeren bij de uitdagingen die zij dagelijks ondervinden. We versterken hun competenties en praktische vaardigheden die ze nodig hebben om op eigen benen te kunnen staan.

VUHP

Praktische en intensieve ondersteuning op maat om er voor te zorgen dat kinderen veilig thuis kunnen blijven wonen

Daghulp

Specialistische integrale behandelprogramma’s voor kinderen met complexere problematieken. Deze programma’s worden in overleg met ouders en school, kinderdagverblijf of sportclub afgestemd en op maat gemaakt voor het kind.

OJ

Voorkomt verder vastlopen in het onderwijs voor leerlingen ( 8 – 18 ) met gedragsproblemen, depressiviteit, angstklachten, eetproblemen, negatief zelfbeeld, agressie of lichamelijke klachten zonder medische oorzaak.

Ouderschap Blijft / Parallel Solo Ouderschap

Bij ontwikkelingsproblemen van kinderen die een scheiding hebben gemaakt. Wie bieden ondersteuning bij het oplossen van conflicten, het maken van goede afspraken en het verbeteren van de communicatie tussen de ouders.

Begeleide bezoeken

Wanneer een kind uit huis is geplaatst.

Pleegzorg

Pleegzorg betekent dat een kind tijdelijk in een ander gezin gaat wonen, bij pleegouders. Er zijn verschillende vormen voor diverse situaties afhankelijk van de behoefte van het kind.

Verblijf in een gezinshuis

Als gedragsproblemen bij een kind of jongere zo heftig zijn dat thuis en in een pleeggezin wonen niet meer kan. Bij deze opvang is er intensieve begeleiding van een professionele hulpverlener: de gezinshuisouder.

Verblijf in een residentiële voorziening

Hier krijgen kinderen en jongeren de kans om op een rustige en veilige plek te werken aan hun toekomst. Wij bieden verschillende vormen van opvang in een residentie afhankelijk van de behoefte.

HGD / Uitgebreide intake

Staat voor Handelingsgerichte Diagnostiek en is een uitgebreide intake.

Diagnostiek en behandeling

Wanneer jongeren van twaalf jaar en ouder extra structuur en begeleiding nodig hebben. Dit gebeurt i.s.m. GGZ en LVB-experts.